Bloemenmarkt Groningen

De Bloemenjaarmarkt Groningen 2022

Op de laatste vrijdag voor Pasen, wordt de binnenstad van Groningen traditioneel omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. Landgoedplant is hier al ruim veertig jaar te vinden. Dit jaar vond dit grote evenement plaats op 15 april 2022

De Bloemenjaarmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de hele binnenstad van Groningen. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote Markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks zo’n honderd duizend bezoekers, zowel uit Nederland als Duitsland. Het is echt een mooie dag om de stad in te gaan en te genieten van alles wat Groningen te bieden heeft. Er is een groot bloemendepot waar iedereen zijn of haar gekochte waren gratis in bewaring kan geven en zo dus ongestoord verder kan slenteren over de markt. Het bloemendepot is geopend tussen 09:00 en 18:00 en staat dit jaar op de Grote Markt voor de ABN-AMRO.

Wie wil, grijpt de gelegenheid aan om de vele leuke winkels van Groningen te bezoeken. Wellicht schijnt het voorjaarszonnetje en is er gelegenheid om even uit te rusten op een van de vele terrasjes of in de gezellige restaurants en cafés die Groningen rijk is.